ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ... ΜΕ ΧΡΩΜΑ

    Οι ελληνικές παραλίες αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες από όλο το κόσμο και για φέτος το καλοκαίρι καθώς το μικρό βοτσαλάκι ή η ψιλή άμμος δημιουργού ένα μέρος ιδανικό σε συνδυασμό με τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Όμως υπάρχουν και άλλες αμμουδιές σε κάποιες παραλίες στο κόσμο που με το χρώμα τους θα μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.
Και επειδή είναι δύσκολο να τις επισκεφθούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας ( ίσως να μην τις δούμε και ποτέ) , εμείς τις συγκεντρώσαμε για να μεταφερθούμε σε αυτές νοερά....

1. HORSESHOE BAY, BERMUDA

Η Bermuda είναι ένα νησί του Ατλαντικού Ωκεανού και με πρωτεύουσα τη περιοχή Hamilton. Η Horseshoe bay αποτελεί τη πιο δημοφιλή παραλία του νησιού η οποία βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Bermuda και έχει ροζ αμμουδιά!!Στη παραλία αυτή μπορεί κανείς να ψαρέψει, να ασχοληθεί με τα water sports και τις καταδύσεις. Η ροζ αμμουδιά σε συνδυασμό με τα τιρκουάζ νερά της κάνουν και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη να εντυπωσιαστεί  με τη μοναδικότητα αυτής της παραλίας. ( Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται στο νησί αυτό και συγκεκριμένα στη πρωτεύουσα του νησιού ,Hamilton, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά ένα τριήμερο φεστιβάλ John Lennon Peace Day στις 19-21 Σεπτεμβρίου)
 
2.Hyams Beach, Jervis Bay , Australia
H παραλία Hyams έχει κερδίσει μία θέση στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Guinness  ως η πιο άσπρη αμμουδιά στο κόσμο!!Σίγουρα φέρνει στο μυαλό μας κάτι από Καραϊβική και όμως βρίσκεται στην Αυστραλία, κάποια χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνευ. Η θάλασσα αυτή είναι ιδανική για ψαροντούφεκο και για water sports. Παράλληλα στη παραλία υπάρχουν πολλά φυτά, ζώα και πουλιά αφού συνορεύει από τη μία πλευρά με το JERVIS BAY National Park και από τη άλλη με το Booderee National Park and Botanc Gardens.
3. Harbour Island Bahamas
Mία ακόμη ροζ αμμουδιά που βρίσκεται στις Μπαχάμες και έχει δημιουργηθεί από τα κόκκινα κοχύλια του θαλάσσιου ζώου, foraminifera, και την άσπρη άμμο. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό αφού η ροζ αμμουδιά και τα γαλάζια νερά σε μεταφέρουν σε ένα μέρος μαγικό που δε θες να φύγεις ποτέ!
4.Boracay Beach, Philippines
H White Beach Boracay αποτελεί μία απίστευτη παραλία των Φιλιππίνων η οποία το 2013 επιλέχθηκε από τους χρήστες του Tripadvisor ως η Ν.1 παραλία της Ασίας. Σ'αυτή τη παραλία θα βρείτε τα πάντα!! Από πολυτελή ξενοδοχεία και resorts μέχρι και guest houses , από νυχτερινή ζωή, μαζαγιά , φαγητό ... Τα πάντα!!
 
 
5.Waianapanapa, Maui, Hawai

Για το τέλος αφήσαμε τη πιο μυστηριώδη παραλία( και αυτή με το πιο δύσκολο όνομα!) για την οποία έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες αγάπης οι οποίες συνέβησαν στις διάφορες σπηλιές και καμάρες της θάλασσας. Η ιστορία λέει ότι μία βασίλισσα επισκέφθηκε αυτή τη παραλία και το μέρος είναι ιερό για τους κατοίκους του νησιού. Η παραλία αυτή αποπνέει μια θλίψη αλλά και μία ηρεμία για εκείνες τις ρομαντικές ιστορίες που γράφτηκαν στα κρυφά σημεία της παραλίας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου