ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Είναι το πιο ωραίο γλυκό για το φθινόπωρο και πολύ εύκολο για να το φτιάξεις. Εμείς πήραμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου και με κάποιες παραλλαγές πετύχαμε την τέλεια πορτοκαλόπιτα . Είναι ό,τι πρέπει για να το σερβίρεις μετά το Κυριακάτικο μεσημεριανό όπου η έχει συγκεντρωθεί όλη η οικογένεια.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
450 γρ. πολίτικο φύλλο
250 γρ. σπορέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
150 γρ. μαρμελάδα με κομματάκια από πορτοκάλι
5 αυγά χτυπημένα 
20 γρ. baking powder
500γρ. γιαούρτι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι:
600 γρ. ζάχαρη
500γρ. νερό
1 κανέλα
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
100 γρ μαρμελάδα


Η εκτέλεση είναι πολύ απλή. Θρυμματίζουμε τα φύλλα σε μικρά κομματάκια και τα αφήνουμε λίγο να ξεραθούν.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και μετά ρίχνουμε τα φύλλα.( Εμείς αντί για ξύσμα πορτοκαλιού βάλαμε χυμό και βγήκε εξίσου ωραίο)
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Το μυστικό για το σιρόπι είναι να το ανακατεύεις συνέχεια . Βράζουμε τη ζάχαρη , το νερό και τη κανέλα για 4'.Μετά προσθέτουμε τα άλλα δύο συστατικά και στο τέλος περιχύνουμε το καυτό σιρόπι στη κρύα πορτοκαλόπιτα.
Στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και.....
Ιδού το αποτέλεσμα...
Και καλή σας όρεξη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου