ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ... ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ!!

Εν αναμονή της νέας ταινίας ''Chef'' ,που θα βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 21 Αυγούστου και σχετίζεται με ένα chef που χάνει τη δουλειά του και ανοίγει μία καντίνα με το γιό του και την πρώην γυναίκα του( που τα ξαναβρίσκουν) καθ' όλη τη διαδρομή από το Miami στο Los Angeles, είπαμε να θυμηθούμε όλες εκείνες τις ταινίες που με θέμα  το φαγητό μας άνοιξαν την όρεξη!!!


Τι γίνεται όταν ένας Βετεράνος Chef που προσπαθεί να διατηρήσει αστέρι στο εστιατόριό του συναντά ένα νέο, παθιασμένο με τη δουλειά του σε τέτοιο σημείο που να βρίσκεται συνεχώς σε μπελάδες, μάγειρα???Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με πολλές ανατροπές, όμορφες εξελίξεις και υψηλή γαστρονομία!!!
 
Πρωταγωνιστούν : Jean Reno, Michael Youn...
 

 
Αυτή τη ταινία δε γίνεται να τη δεις χωρίς μια σοκολάτα δίπλα σου. Η Juliette υποδύεται μια μητέρα που φτάνει σε ένα συντηρητικό χωριό και κάνει τη σοκολάτα τη πιο γλυκία αμαρτία για όλους τους στενά θρησκευόμενους κατοίκους του χωριού. Η ταινία Chocolat (2000) απέσπασε 5 Όσκαρ και έκανε κάθε θεατή να έχει υπογλυκαιμία και να χρειάζεται επειγόντως μία σοκολάτα στον ουρανίσκο του.
Πρωταγωνιστούν: Juliette Binoche, Johnny Depp, Judi Dench, ...

 Εδώ η διάσημη μαγείρισσα της Νοτιοδυτικής Γαλλίας καλείται να αναλάβει το μενού του Γάλλου Προέδρου όταν όλη η κουζίνα είναι στελεχωμένη από άνδρες με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορες συγκρούσεις. Η ταινία αυτή αποτελεί την αληθινή ιστορία της Ντανιέλ Ντελπές και μας παρουσιάζει μία κουζίνα διαφορετική, εκλεπτυσμένη και υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων.
Πρωταγωνιστούν : Catherine Frot, Arthur Dupont, Jean d'Ormesson...

Ομολογουμένως ο γαλλικός κινηματογράφος έχει την τιμητική του αλλά δε γινόταν να παραλείψουμε την ελληνική ταινία Πολίτικη Κουζίνα (2003)!!! Η ταινία αναφέρεται στους Διωγμούς των Ελλήνων από τους Τούρκους το 1964 συνδυάζοντας κάποια κωμικά στοιχεία αλλά και δραματικά. Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, η ταινία απέσπασε 8 βραβεία, μεταξύ άλλων και αυτό της καλύτερης μουσικής από την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Η ταινία πανελληνίως έκοψε 1.600.000 εισητήρια!! Οι μυστικές συνταγές από τις νοικοκυρές της Πόλης αλλά και η κανέλα που συντροφεύει σχεδόν κάθε φαγητό τους σίγουρα εγείρουν τον ουρανίσκο μας...
Πρωταγωνιστούν : Γιώργος Χωραφάς , Ρένια Λουιζίδου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης,.... 


 Mια ανταγωνιστική και αφοσιωμένη στη δουλειά της chef αναλαμβάνει να μεγαλώσει την κόρη της αδερφής της που πέθανε ύστερα από ένα τροχαίο δυστύχημα. Τότε μπαίνει στη ζωή της ένας μάγειρας που κατά εκείνη προσπαθεί να της πάρει τη δουλειά όμως ' η ζωή δεν είναι πάντα φτιαγμένη με κρατήσεις και παραγγελίες' !! Η εκλεπτυσμένη μαγειρική της chef συναντά την παιχνιδιάρικη μαγειρική του νέου μάγειρα και της ανιψιάς της που προσπαθούν να την εντυπωσιάσουν.
Πρωταγωνιστούν : Catherine Zeta - Jones, Aaron Eckhart, ...
 
Υ.Γ : Θα μπορούσαμε να έχουμε προσθέσει και τις Επικίνδυνες Μαγειρικές με πρωταγωνιστές τη Κάτια Ζυγούλη, το Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και το Γιώργο Χωραφά  αλλά  δε κατάφερε να μας αγγίξει ως ταινία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου